Informatie en advies over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Warmtepomp voordelenWe vertellen u waarschijnlijk niets nieuws wanneer we zeggen dat bijzonder veel gezinnen er door de jaren heen voor hebben gekozen om te investeren in een warmtepomp. Ze hebben deze investering gedaan omdat er aan het gebruik van een warmtepomp verschillende interessante voordelen verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het feit dat ze milieuvriendelijk zijn, een aantrekkelijke besparing kunnen realiseren op uw energiefactuur en ga zo maar door. Bent u eveneens geïnteresseerd om te investeren in een warmtepomp? Wij zetten alle voordelen van een warmtepomp graag even voor u op een rijtje.

*Tip: Direct weten wat een warmtepomp voor u gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale specialisten.

Geen gebruik van fossiele brandstoffen

Het eerste belangrijke voordeel van een warmtepomp gaat schuil in het feit dat er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen. In de praktijk zorgt dit er voor dat u per definitie voor iedere kWh elektriciteit die wordt verbruikt er 4 kWh in de plaats terugkrijgt. Met andere woorden, voor elke euro die met een warmtepomp wordt betaald zult u vier euro in de plaats ontvangen. Dit zorgt er voor dat u zonder probleem uw woning veel voordeliger kunt verwarmen in vergelijking met traditionele verwarming. Dit lagere energieverbruik zorgt er bovendien voor dat er sprake is van een lagere CO2-uitstoot. Hierdoor kunnen we warmtepompen zonder probleem zeer milieuvriendelijk noemen. Eigenlijk hebben we hiermee reeds twee in plaats van één voordeel mee opgenoemd. Warmtepompen zorgen dus niet alleen voor een besparing op uw energiefactuur, daarnaast zijn ze ook nog eens milieuvriendelijk.

Dubbele functie

Het tweede voordeel van een warmtepomp gaat schuil in het feit dat ze niet alleen tijdens de winter kan worden gebruikt als verwarming voor de woning, daarnaast beschikken het merendeel van de systemen eveneens over de mogelijkheid om te koelen. Met andere woorden, wenst u tijdens de zomer ook een heerlijke frisse woning zonder dat u daarvoor een extra (grote) investering moet doen? In dat geval is het beslist de moeite waard om een warmtepomp te kopen voor in uw woning!

Verschillende soorten verwarming mogelijk

Een ander niet te onderschatten voordeel van een warmtepomp gaat schuil in het feit dat ze kan worden gecombineerd met verschillende soorten verwarming. Het is met name mogelijk om een warmtepomp in te zetten voor zowel vloer-, plafond- als muurverwarming. Daarnaast kan ze eveneens dienst doen voor het verwarmen van het sanitaire water en kan ze een zwembad opwarmen waardoor u er ook tijdens de iets minder warme dagen heerlijk van kunt genieten. De manier waarop een warmtepomp kan worden ingezet is dus op z’n minst zeer divers te noemen!

Lange levensduur en onderhoudsvriendelijk

Tot slot zijn er nog twee andere voordelen aan het gebruik van een warmtepomp verbonden. Het is bijvoorbeeld zo dat de gemiddelde levensduur van een systeem met een warmtepomp een slordige 20 jaar bedraagt. Dit is de gemiddelde levensduur, want in de praktijk kan deze zomaar oplopen tot een mooie 30 jaar. Dit zorgt er voor dat u met een investering in een warmtepomp altijd kunt rekenen op een aantrekkelijke terugverdientijd. Daarnaast is een warmtepomp ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk waardoor u hier niet veel tijd en bovendien ook niet veel geld voor zult moeten investeren. Dit zijn alvast meer dan voldoende goede redenen om er voor te kiezen om te investeren in het kopen van een warmtepomp.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?