Informatie en advies over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

warmtepomp-stadsverwarmingIn het geval van een individuele woning met een aansluiting op stadsverwarming kan een warmtepomp zorgen voor een aanzienlijke besparing op de energiefactuur. Deze besparing kan in het beste geval zomaar even twee derde bedragen van het totale energieverbruik. Recent werd in een praktijksituatie aangetoond dat de gemiddelde besparing zo’n 400 euro op jaarbasis bedraagt. Dit zorgt er voor dat de aankoop- en installatiekost in zo’n zeven jaar terug kan worden verdiend. Door deze beperkte terugverdientijd wordt het systeem met warmtepomp vandaag de dag even interessant gevonden als een investering in zonnepanelen. Het mag dan ook duidelijk zijn, heeft uw woning een aansluiting op stadsverwarming en bent u op zoek naar een interessante mogelijkheid om energie te besparen? Dan kan een warmtepomp zeker en vast een interessante keuze zijn.

Warmtepomp combineren met stadsverwarming?

Het mooie van een situatie met stadsverwarming is dat het geen kwestie is van ofwel stadsverwarming gebruiken ofwel warmtepomp, beide mogelijkheden kunnen probleemloos gecombineerd worden. In de praktijk betekent dit dat de stadsverwarming het op dagen met een beperkte temperatuur in de buitenlucht overneemt van de warmtepomp. De overname hoeft bovendien niet compleet te zijn, maar kan ook slechts gedeeltelijk plaatsvinden. Op deze manier slaat u twee vliegen in één klap. Enerzijds wordt er namelijk voor gezorgd dat er altijd sprake is van een gunstige temperatuur in uw huis terwijl er anderzijds een aantrekkelijke besparing kan plaatsvinden op de energiefactuur.

Lucht-lucht warmtepomp

Wanneer u er voor wenst te kiezen om in uw woning niet alleen gebruik te maken van stadsverwarming, maar u deze wenst te combineren met een warmtepomp wordt er in het merendeel van de gevallen gekozen voor een lucht-lucht exemplaar. Een lucht-lucht warmtepomp is door de jaren heen zo populair geworden omwille van verschillende factoren. In eerste instantie is een dergelijke warmtepomp op vlak van aankoopprijs in principe voor iedereen wel betaalbaar, dat in tegendeel tot bijvoorbeeld de grond-water warmtepomp. Daarnaast mag het rendement van de lucht-lucht warmtepomp in vergelijking met andere warmtepompen wel wat beperkter zijn, dat neemt niet weg dat ze in combinatie met stadsverwarming doorgaans probleemloos alle verwachtingen weet in te lossen. Wilt u kunnen genieten van de unieke voordelen van een warmtepomp zonder dat u daarvoor een torenhoge investering dient te doen? In dat geval is opteren voor een lucht-lucht warmtepomp samen met stadsverwarming ongetwijfeld zowel financieel als praktisch interessant te noemen.

Warmtepomp kopen met subsidie

Vanaf het jaar 2016 is er gedurende een periode van 5 jaar sprake van een subsidie voor mensen die investeren in een warmtepomp. Dit zorgt er voor dat u als eigenaar van de woning kunt rekenen op een beperktere investering wat het financieel allemaal nog interessanter maakt. Voor veel mensen vormt de hoge aankoopprijs namelijk de belangrijkste struikelblok voor wat een eventuele investering in een warmtepomp betreft, in het bijzonder wanneer er reeds gebruik wordt gemaakt van stadsverwarming. Denkt u er met andere woorden aan om naast de aansluiting op stadsverwarming gebruik te maken van een warmtepomp? In dat geval is een investering doen binnen de periode van vijf jaar vanaf het jaar 2016 ongetwijfeld een interessante keuze!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?