Informatie en advies over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Warmtepomp centrale verwarmingWanneer u er voor heeft gekozen om in uw huis gebruik te maken van centrale verwarming zult u uiteraard nog een bron moeten hebben die het water zal opwarmen. Er bestaan op dit vlak tegenwoordig tal van mogelijkheden. Verschillende opties maken gebruik van zogenaamde fossiele brandstoffen waardoor ze alles behalve een positieve impact hebben op het milieu. Bekende voorbeelden hiervan zijn met name de gasketel en condenserende gasketel, maar wat ook te denken van de stookolieketel? Om mensen de mogelijkheid te bieden om te kiezen voor een duurzamer en ecologischer alternatief werd de warmtepomp in het leven geroepen. Door gebruik te maken van een warmtepomp bij een systeem met centrale verwarming wordt niet alleen de ecologische afdruk verlaagd, bovendien kunt u ook nog eens als eigenaar van de woning rekenen op een aantrekkelijk financieel voordeel. Bent u ook geïnteresseerd om voor uw centrale verwarming gebruik te maken van een warmtepomp? Lees dan snel verder en u komt er alles over te weten!

*Tip: Direct weten wat een warmtepomp voor u gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%

Sterk verminderde CO2-emissie

Een niet onbelangrijk voordeel van een CV-systeem op basis van een warmtepomp gaat schuil in de verminderde CO2-emissie welke kan worden gerealiseerd. In vergelijking met een condenserende gasketel wordt er bijvoorbeeld zomaar even 30 procent minder CO2-emissie gerealiseerd. Gaan we een vergelijking maken met een gewone gasketel, dan tekenen we een verschil op van 40 procent. In vergelijking met een stookolieketel levert een CV-systeem met warmtepomp zelfs een verminderde CO2-emissie van 53 procent op. Dit alles maakt duidelijk dat een investering in een warmtepomp voor een CV-installatie ongetwijfeld op ecologisch vlak een zeer interessante keuze is.

Duurder in aankoop, groter in rendement

Er wordt wel eens gezegd dat een investering in een warmtepomp er één is welke zich op termijn automatisch zal terugbetalen. Helaas gaat er hier niet zelden heel wat tijd overheen. Hoe hoog de aankoopprijs van een warmtepomp voor een CV-installatie ook mag liggen, uiteindelijk is de energiebesparing die wordt gerealiseerd voor veel gezinnen van doorslaggevend belang. In vergelijking met de alternatieven welke we eerder in dit artikel hebben aangegeven kan er zomaar tot 50 procent of meer energie worden bespaard. U zult merken dat dit na verloop van tijd in combinatie met andere energiebesparende maatregelen zal zorgen voor een sterk verlaagde energiefactuur. Bang de eindafrekening afwachten op het einde van het jaar behoort hier dan ook definitief mee tot het verleden!

Subsidie voor warmtepomp centrale verwarming

Wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van een centrale verwarming systeem welke wordt aangedreven door middel van een stookolieketel, een gasketel of een condenserende gasketel dient u zelf in te staan voor de vaak niet onaanzienlijke aankoopprijs. In het geval van een warmtepomp CV-systeem is dat niet het geval. In deze situatie heeft u immers recht op een bepaalde subsidie die de aankoop van uw warmtepomp een aanzienlijk stukje voordeliger kan maken. U moet er wel rekening mee houden dat de hoogte van de subsidie afhankelijk is van het type warmtepomp waarin u heeft geïnvesteerd. De subsidie is in ieder geval gelegen tussen de 500 en maximaal 3.400 euro.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?