Informatie en advies over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

warmtepomp-aircoMensen zijn vandaag de dag niet uitsluitend op zoek naar mogelijkheden om hun woning tijdens de koude wintermaanden op te warmen, daarnaast willen ze tijdens de zomer ook kunnen genieten van heerlijk koele temperaturen. Het spreekt bovendien voor zich dat men hiervoor geen gebruik wenst te maken van een systeem welke een zeer groot energieverbruik kent. In dat geval is het misschien wel interessant om er voor te kiezen om gebruik te maken van een warmtepomp. Een dergelijk systeem kan er immers niet alleen voor zorgen dat uw woning wordt opgewarmd, bovendien kan ze tijdens de zomer ook nog eens voor de nodige verkoeling zorgen. Hoe dat precies in z’n werk gaat vertellen we u graag in dit artikel.

*Tip: Direct weten wat een warmtepomp voor u gaat kosten? Vul het formulier in en ontvang tot 6 offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%

Gelijkmatig koel houden van uw woning

Indien u de keuze maakt om te investeren in een warmtepomp welke dienst moet doen als airco voor uw woning is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat deze niet in staat is om uw huis op korte termijn koel te maken en te houden. Tijdens de zomermaanden is het dan ook steeds belangrijk om een temperatuur in te stellen waar u zich goed bij voelt. Na het instellen van deze temperatuur zal de warmtepomp er voor zorgen dat de temperatuur in huis min of meer constant rond deze waarde draait. Dit zorgt er voor dat de pomp slechts minimale inspanningen dient te leveren om de temperatuur bij te stellen en dat komt het energieverbruik uiteraard alleen maar ten goede. Het spreekt voor zich dat op deze manier het koelen van uw woning steevast plaats kan vinden op een financieel zeer interessante manier.

Een combiwarmtepomp kopen?

Een combiwarmtepomp biedt u de mogelijkheid om het beste van twee werelden te combineren. Enerzijds kan dit type warmtepomp er namelijk voor zorgen dat bijvoorbeeld uw woning of het water in uw vloerverwarmingssysteem tijdens de winter wordt opgewarmd terwijl ze tijdens de warme zomermaanden net voor de nodige afkoeling kan zorgen. Op deze manier hoeft u niet langer te investeren in twee systemen, maar volstaat het om gewoon één combiwarmtepomp in huis te halen. Let wel op, de prijs van een combiwarmtepomp ligt vaak iets hoger dan u op het eerste zicht zou verwachten. De investering mag dan relatief hoog zijn, u beschikt wel over een zeer efficiënte en bovendien energiebesparende manier om uw woning zowel op te warmen als af te koelen wanneer nodig.

De enige airco met subsidies!

Wie graag gebruik wenst te maken van een airco in zijn of haar woning, maar daarvoor niet de volledige prijs wenst te betalen zal op de markt slechts een beperkt aantal mogelijkheden terugvinden. Een zogenaamde combiwarmtepomp die perfect in staat is om uw woning af te koelen tijdens de heetste zomerdagen is op dit vlak de vreemde eend in de bijt. Voor een dergelijk systeem geldt namelijk dat er vandaag de dag wel degelijk een subsidie verkrijgbaar is die kan oplopen tot een bedrag van zomaar even 3.400 euro. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer u op zoek bent naar een financieel interessante airco kan een warmtepomp beslist een interessante keuze zijn.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?