Informatie en advies over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

vloerverwarming warmtepompSteeds meer huishoudens die er voor kiezen om vloerverwarming te plaatsen in hun woning gaan op zoek naar een interessante mogelijkheid om het aanwezige water te verwarmen. U kunt er dan wel voor kiezen om gebruik te maken van een traditionele CV-ketel in de praktijk is het veel interessanter om bijvoorbeeld te kijken in de richting van een warmtepomp. Het opwarmen van het water in de buizen van de vloerverwarming laten gebeuren door middel van een warmtepomp zorgt er namelijk voor dat de verwarming efficiënt kan gebeuren zonder dat er daarvoor een grote energiekost moet worden betaald.

Voordelen van een vloerverwarming warmtepomp

Het feit dat gebruikmaken van een warmtepomp bij een systeem met vloerverwarming door de jaren heen zo populair is geworden is zeker en vast niet uit de lucht komen vallen, in tegendeel. Een niet onbelangrijk deel van deze populariteit is dan ook terug te vinden in het feit dat er niet één, maar wel twee keer kan worden bespaard op de energiekost. Traditionele vloerverwarming is immers sowieso veel energiezuiniger in vergelijking met de elektrische variant terwijl door middel van een warmtepomp het gebruik van fossiele energie nog verder kan worden beperkt. We zetten alle voordelen van een vloerverwarming warmtepomp in ieder geval nog even voor u op een rijtje:

  • Een vloerverwarming systeem met warmtepomp is energiezuinig.
  • Door middel van een vloerverwarming warmtepomp is het niet alleen mogelijk om tijdens de winter de woning te verwarmen, in de zomer kan ze ook worden afgekoeld.
  • Perfect te gebruiken in combinatie met allerhande vloeren (ook parket).
  • Gezondheidsrisico’s kunnen (in vergelijking met vroeger) worden uitgesloten.

Hoeveel kost een vloerverwarming warmtepomp systeem?

De prijs die voor een vloerverwarming warmtepomp systeem in rekening wordt gebracht is sterk afhankelijk van het type warmtepomp waarvoor wordt gekozen. De gemiddelde kostprijs van een warmtepomp is gelegen rond de 7000 euro. We onderscheiden tegenwoordig op de markt in ieder geval verschillende mogelijkheden die stuk voor stuk over hun eigen, specifieke prijskaartje beschikken. We zetten deze mogelijkheden even voor u op een rijtje:

Type warmtepomp Gemiddelde kostprijs
Grond-water warmtepomp Tussen 10.000 & 15.000 euro
Water-water warmtepomp Ongeveer 15.000 euro
Lucht-lucht warmtepomp Tussen 4.250 & 7.250 euro
Lucht-water warmtepomp Tussen 4.250 & 7.250 euro

De prijs die voor een warmtepomp wordt aangerekend is in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet vastgesteld. Dit maakt dat het altijd de moeite waard is om een vergelijking uit te voeren. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om er zeker van te zijn dat u een warmtepomp kunt bestellen tegen de meest interessante prijs.

Subsidie vloerverwarming warmtepomp

Een belangrijk voordeel dat is verbonden aan het gebruik van een warmtepomp bij een systeem met vloerverwarming gaat schuil in de subsidie die er voor wordt toegekend. De gemiddelde aankoopprijs van een warmtepomp kan oplopen tot zo’n kleine 7.000 euro wat voor veel mensen uiteraard meer dan behoorlijk is. Gelukkig geldt er vandaag de dag nog steeds een subsidie voor het kopen van een warmtepomp. De subsidie die kan worden verkregen kan oplopen van 500 tot een slordige 3.400 euro. Op deze manier is het mogelijk om uw investering toch op z’n minst een klein beetje te verlichten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?